VVD over wildparkeren Bosstraat en Potterstraat: ‘Geen palen maar betalen’

BERGEN OP ZOOM – Gertjan Huismans, fractievoorzitter van de VVD, is er nu echt klaar mee. Zijn partij heeft geconstateerd dat de weggezette paaltjes in de Bosstraat en Potterstraat alleen maar als effect hebben dat men aan de andere zijde op de stoep gaat staan. “Dan nu maar de politie op laten treden”, schrijft hij aan het college.

Begin maart meldde Huismans al dat er structureel sprake is van foutparkeren in beide straten. Hij leverde niet alleen een brief af maar ook een aantal foto’s die zijn verhaal bevestigden. Inmiddels blijkt dat de aan één zijde geplaatste metalen paaltjes niet veel hebben opgelost. De auto’s staan nu aan de andere kant van de straat. ”Met name in de avonduren kan je doen wat je wil”, meldt zijn brief, en het probleem blijkt zich niet tot alleen hier te beperken.

Wetteloosheid

Huismans: “Inmiddels bereiken ons ook klachten over andere straten zoals de Steenbergsestraat. Inwoners balen dat voor de minste overtreding een bekeuring onder de ruitenwisser zit op de gereguleerde parkeerplaatsen. Maar met de knipperlichten aan komen de overtreders overal mee weg. Veel inwoners en ondernemers storen zich aan de wetteloosheid waarop eigenlijk niet wordt gehandhaafd.” Opnieuw wijst de fractievoorzitter naar het afwezige Parkeerbeheer. Hij geeft verder aan alle begrip te hebben voor het laden en lossen bij ondernemers maar vindt wel dat die daar een ontheffing voor zouden moeten aanvragen.

De fractievoorzitter haalt nog eens aan dat de Bosstraat en Potterstraat belangrijke aanloopstraten zijn voor de binnenstad en dat er veel fietsers doorheen komen. Dat is niet altijd even eenvoudig en ongevaarlijk door de feit dat er zoveel blik in de weg staat: “Met name in de avonduren lijkt het op een vrijstaat.”

Direct bekeuren

De VVD draagt opnieuw mogelijke oplossingen aan voor het probleem. Er moet een stopverbod komen en Parkeerbeheer zou ‘s avonds ingezet moeten worden. Zowel zij als de politie dienen meteen te bekeuren als er toch illegaal geparkeerd wordt. Geen geld meer steken in dure paaltjes maar in de directe omgeving parkeerruimte beschikbaar maken. Ook zou het aanwezige camerasysteem voor controle ingezet moeten worden en bij constatering van een overtreding: een boete! Oftewel: ‘Geen palen maar laten betalen’, als het aan Huismans en zijn fractie ligt.

Foto (uitsnede): Dick Vermaas, ons toegezonden door VVD Bergen op Zoom