VVD roept college op tot gebruik subsidies bestrijding drugsafval

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Joost Pals heeft B en W schriftelijk gewezen op de mogelijkheid om wellicht meer werk te maken van het bestrijden van afvaldumpingen door drugscriminelen. Er is alleen wel haast bij geboden.

“Drugsdumpingen zijn vooral in het buitengebied een groot probleem”, schrijft de VVD’er. “Helaas ook in onze gemeente. In het bijzonder dumpingen van synthetische drugs brengen door de gevaarlijke stoffen schade toe aan de gezondheid en het leefmilieu. Het opruimen ervan is een kostbare zaak.”

Haast

Het raadslid heeft ontdekt dat de provincie Noord- Brabant een subsidie beschikbaar stelt voor het opruimen van drugsdumpingen. Er waren eerder al landelijke middelen voor beschikbaar gesteld van 1 miljoen euro per jaar. Daar voegt de provincie 500.000 euro aan toe. Hiervan gebruik maken dient natuurlijk aangevraagd te worden en daarbij is enige haast geboden, meldt Pals. Tot in augustus kan de subsidie door gemeenten en grondeigenaren aangevraagd worden. De VVD-fractie wil eigenlijk dat ook Bergen op Zoom van die mogelijk gebruik maakt en roept het college op dat zo snel mogelijk te doen. Vervolgens wil de partij weten welke bedragen hiermee gemoeid zijn voor onze gemeente.

Stockfoto: Pixabay/Patrick Neufelder