VVD schrijft: Doe wat aan onbespeelbare voetbalvelden Lepelstraat!

LEPELSTRAAT / BERGEN OP ZOOM – Namens de VVD heeft Rian Govers een brief gestuurd aan het college waarin ze de geregeld onbespeelbare Lepelstraatse voetbalvelden onder de aandacht brengt. Die staan soms dermate onder water dat wedstrijden afgelast moeten worden.

Afgelopen weekend konden in Lepelstraat de geplande voetbalcompetities niet worden gespeeld. Als overblijfsel van de eerdere sneeuw- en regenval stond alles blank en dat is niet voor het eerst, meldt Govers. De foto’s laten weinig aan de verbeelding over.

Volgens raadslid Govers is de drainage ondeugdelijk en de VVD vindt dat daaraan wat gedaan kan en moet worden, schrijft ze. Op de grasvelden aan de Kruisweg spelen meerdere teams van de Lepelstraatse Boys en de Marjola Girls. De sport én de clubs zijn populair, dermate zelfs dat de Lepelstraatse Boys voor de jeugdteams een ledenstop moesten invoeren. Dat er zo veel interesse is klinkt mooi maar dan moet er natuurlijk wél gevoetbald kunnen worden.

Zorg voor faciliteiten

De VVD vindt dat een gemeente die sport, bewegen en gezondheid zo hoog in het vaandel zegt te hebben, dan ook voor de juiste en bruikbare faciliteiten dient te zorgen. Daarom vraagt Govers het college of het niet eens tijd wordt dat ook hier goede kunstgrasvelden worden aangelegd. Ze pakt door en vraagt zelfs meteen om een prijsopgave voor dat plan. Daarnaast moet er voor de kortere termijn gekeken worden naar het bespeelbaar maken van de bestaande velden, stelt de brief.

Foto's: VVD (Rian Govers)