VVD stelt geluidsoverlast aan de Oostplaat aan de kaak

BERGEN OP ZOOM – De VVD is niet ontevreden over hoe het college de afgelopen periode de verkeersveiligheid aanpakte, zeker nu er ook in de Auvergnestraat, Glymesstraat en Boutershemstraat maatregelen volgen. Alleen moet er wel dringend iets gebeuren aan de overlast die de bewoners van de Oostplaat ervaren, vindt de partij.

Het gaat in deze niet om verkeersveiligheid maar om geluidsoverlast, blijkt uit de brief die Joost Pals en Sander Buijs namens hun fractie aan B en W hebben gestuurd. Het verkeer van de Markiezaatsweg is de laatste tijd flink toegenomen, onder meer door de komst van de Lidl, de ontwikkeling van De Markiezaten en de verkeer van en naar De Zeeland. Er rijdt tevens meer vrachtverkeer over die weg sinds de aanpassingen van de Van Konijnenburgweg.

Buiten niet meer leuk

Al met al is het geluidsniveau flink toegenomen, waardoor buiten vertoeven er niet bepaald leuker op is geworden voor de buurt. Daarom zouden bewoners graag zien dat de bestaande geluidswal doorgetrokken wordt tot de Laan van Hildernisse. Of dat er een geluidswerend scherm geplaatst wordt om het woonplezier van de buurt te verhogen. De VVD steunt die oproep en wil weten van het college of de gemeente mogelijkheden ziet en het verzoek van de buurt wil honoreren.

Afbeelding: Pixabay/PublicDomainPictures