VVD wil betere fietsverbindingen met regio en België

BERGEN OP ZOOM – De VVD wil meer aandacht voor fietsverbindingen met de regio. Dat meldt burgerlid Jim Bernaards namens zijn partij. Hij roept het college op te kijken naar meer en betere verbindingen met de regio en zelfs België.

De snelfietsroute tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is vertraagd, onder meer om financiële redenen. Dat weerhoudt de VVD er echter niet van om toch bij B en W aan te kaarten dat er meer goede verbindingen moeten komen voor fietsers, van en naar omliggende gemeenten en -via Woensdrecht- zelfs met onze Zuiderburen.

Minder snelwegverkeer

Bernaards meldt dat er meerdere redenen zijn om te zorgen dat gemeenten om ons heen per fiets goed bereikbaar zijn. Hij noemt als voorbeelden de groeiende werkgelegenheid op het Roosendaalse bedrijventerrein Borchwerf maar houdt ook alvast de nieuwe locatie van het Bravis ziekenhuis in het achterhoofd. Als het voor fietsers eenvoudiger wordt er zo te komen, scheelt het wellicht drukte op de snelweg, is de gedachte.

Aansluiting met België

Met name routes -naast die van en naar Roosendaal- richting België worden door de VVD als belangrijk gezien. Om zowel economische, culturele, toeristische als sport-gerelateerde en tevens duurzame redenen. Langeafstandsfietsen wordt volgens Bernaards steeds populairder en het levert je stad bezoekers op als je goed bereikbaar bent. Wat zijn partij betreft gaat het Bergse college in samenwerking met buurgemeentes werk van maken een snelfietsroute richting Zandvliet en goede verbindingen met een plaats als Essen. Er ligt al een 'Fietsostrade’ tussen die plaats en Antwerpen. Dit zou door moeten lopen richting onze Scheldestad, is het idee.

Afbeelding van Mabel Amber, still incognito… via Pixabay