Blog: Geef eens wat gezelligheid door!

Geef eens wat gezelligheid door!

Volgens het woordenboek is een individu: een persoon die als zelfstandige entiteit is te onderscheiden in een groep.

Door: Annelies Voss

Als individu tussen alle andere mensen leven, als uniek persoon je eigen ik zijn. Dat is de bedoeling. We zijn niet gemaakt om alleen te leven en toch zijn er zoveel mensen eenzaam. Vroeger waren het alleen de oudere mensen die eenzaam waren maar in deze tijd zijn er meer mensen dan ooit het, van jong tot oud.

Ja ,we hebben het allemaal druk, druk, druk. Maar moet dit tot gevolg hebben dat we geen tijd meer hebben voor onze familie, vrienden of je naasten? Dat we zo gehaast zijn, dat we geen tijd meer hebben voor een praatje met de buren? Het is verontrustend om de eenzaamheid om je heen te zien, als je het tenminste ziet naast je drukke bezigheden.

Stel je eens even voor hoe het zou zijn om eenzaam te zijn, wanneer je het niet al echt bent. Als wij met zijn allen wat minder individu maar meer samenleving worden, krimpt de eenzaamheid vanzelf. Kijk eens wat vaker om naar de mensen om je heen en geef wat gezelligheid door want individuen hebben we genoeg!

Veel succes met het doorgeven van gezelligheid!

Reacties zijn altijd welkom.

Liefs Annelies

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl