VVD’er Dominique Hopmans wijst op slecht functionerende ‘groene golf’ Randweg

BERGEN OP ZOOM – “De niet zo groene golf aan de Randweg”; zo omschrijft raadslid Dominique Hopmans de verkeersdoorstroming op de randweg. In ieder geval ’s avonds functioneert het systeem allesbehalve vloeien, schrijft hij, en dat is een “maatschappelijk probleem”.

Volgens de lokale VVD is de Randweg één van de belangrijkste verkeersaders van onze gemeente en die groene golf moet daarbij zorgen voor een fatsoenlijke doorstroom. “Overdag lijkt dat allemaal prima te gaan”, meldt Hopmans. Maar ’s avonds niet, stelt hij vast. Stoplichten blijven dan onnodig lang op rood staan terwijl er geen andere weggebruiker te bekennen is. Het lijdt er blijkbaar zelfs soms toe dat weggebruikers het rood gewoon negeren en door rijden, met alle risico’s van dien. Al dat verkeer dat wel netjes staat te wachten op groen licht zorgt voor onnodige extra vervuiling en geluidsoverlast voor de omgeving, is het niet vanwege ronkende (truck)motoren, dan wel het lawaai dat soms met het optrekken gepaard gaat.

Voor weggebruikers, al dan niet aan het werk, is dat zinloos wachten ook nog eens behoorlijk irritant en zonde van de tijd. Uit dienstbaarheid richting bewoners, bezoekers en ondernemers zou de gemeente alleen al daarom moeten zorgen dat de doorstroom op zo’n randweg goed is. De VVD vraagt daarom het college deze situatie eens kritisch te bekijken en ervoor te zorgen dat die groene gold dag én nacht naar behoren functioneert. Als dat niet kan, wil de fractie op z’n minst duidelijke uitleg waarom dat zo is.