Waar is het verloren schaap uit de Kerststal van de Gertrudiskerk?

Pastoor Verbeek met het overgebleven schaapje (foto: Lievevrouweparochie Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM – Pastoor Paul Verbeek is ten einde raad. Onbekenden hebben vrijdagavond 22 december één van de twee schaapsbeelden weggehaald uit de Kerststal, die in de tuin van de Gertrudiskerk staat opgesteld. Vermoedelijk zijn de daders langs een openstaand hek naar binnen geglipt. Het dier is tot op heden nog steeds zoek. De pastoor doet daarom een dringende oproep aan de daders om het verloren schaap terug te brengen, zodat het snel herenigd kan worden met de rest van de stal en natuurlijk met het Kindeke Jezus.

De onderdelen van de Kerststal zijn nu met plastic tyrips vastgemaakt, zo vertelde pastoor Verbeek tijdens de Nachtmis, om te voorkomen dat ook deze worden meegenomen. De parochie overweegt nu om voortaan de stal af te schermen met een plexiglazen plaat.

Media-aandacht

Waarschijnlijk is het ontvreemde schaapje nog in het bezit van de dader(s) maar er is ook een kans dat het beeldje door de inmiddels ontstane media-aandacht ergens is achtergelaten of gedumpt. Op de bovenstaande foto is het beeldje te zien dat is achtergebleven. Het vermiste exemplaar lijkt er veel op; het verschil is alleen dat het dier geen liggende houding heeft maar op de poten staat.

Oproep

Mocht iemand het verloren schaapje ergens hebben gevonden, dan kan deze het inleveren bij de pastorie van de Lievevrouweparochie aan de Burgemeester Stulemeijerlaan 8. (klik hier voor verdere contactinformatie)