Walk&Talk dé koffiepauze voor alle werkzoekenden

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Vanaf juni biedt de Bibliotheek Het Markiezaat werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in de zoektocht naar een geschikte baan.

Op maandag 20 juni vindt van 10.00 tot 12.00 uur de eerste bijeenkomst plaats in de Bibliotheek Bergen op Zoom met als onderwerp Solliciteren toen en nu. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Debbie Heijne, bedenker van Walk&Talk, vertelt dan over het solliciteren van toen en nu.

Solliciteren is iets geworden dat je (weer) moet leren.

Wat is het grootste verschil tussen ‘toen’ en ‘nu’? ‘Toen’ zocht je een bij jouw achtergrond passende vacature, stuurde je je sollicitatiebrief en (standaard!) cv en dat herhaalde je totdat dit een gesprek en een baan als resultaat had. ‘Nu’ moet je als werkzoekende zelf de regie pakken en je afvragen wat jij goed kunt, hoe jij een organisatie kunt helpen en hoe je dit aan de juiste persoon in die organisatie kunt vertellen. Je gaat dus veel meer op zoek naar je volgende baan dan dat je wacht op een vacature die past bij wat je kunt. Dat zijn veel nieuwe vaardigheden om te leren. Dat is een hele andere manier van solliciteren.

Walk&Talk

Om elkaar te inspireren, van elkaar en van anderen te leren biedt de Bibliotheek Het Markiezaat een gezellige en leerzame ‘koffiepauze’ die gratis te bezoeken is. Esther Hartog en Pascale van Zuilen organiseren iedere derde maandag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur een Walk&Talk bijeenkomst in de Bibliotheek Bergen op Zoom aan de Kortemeestraat 17.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar Bibliotheek Het Markiezaat.