Werk van kleinzoon Fons Gieles te zien naast dat van zijn opa

BERGEN OP ZOOM / MIDDELBURG – In het Markiezenhof is nog enige tijd werk te bewonderen van drie Bergse kunstenaars, die ieder op hun eigen wijze naam hebben gemaakt. Het gaat om werk van Jan Wessendorp, Joop Mijsbergen en Fons Gieles. Kunstcollectief Synapsz presenteert daarnaast nu ook creaties van Koen Beekman, kleinzoon van Gieles.

De aanvullende expo heet 'Het geheim van de smid!' en is vanaf 30 oktober te bezoeken. Er wordt werk getoond van de in Middelburg woonachtige Koen Beekman. De nazaat van de Bergse tekenaar/schilder heeft een heel andere discipline gevonden waar hij zich in verdiepte. Synapsz-lid Richard de Weert, zelf ook kunstenaar, omschrijft het werk van de jonge Zeeuwse als 'heel bijzonder'. Beekman smeedt en bewerkt namelijk maliënkolders.

Duet

Gastkunstenaar Koen was als kind al gefascineerd door maliën en "gaat in het Markiezenhof een duet aan met zijn opa, Fons Gieles", meldt Synapsz. De overzichtsexpo van de drie Bergenaren loopt nog tot 2 december en mede-initiatiefnemer De Weert vindt Koen's dat werken een prachtig geheel vormen met dat van Fons Gieles, Jan Wessendorp en Joop Mijsbergen.

Meer weten over de expo? Klik hier!

Afbeelding (uitsnede): Synapsz