Werkgroep 75 jaar bevrijding Lepelstraat wil eigen herdenking

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

LEPELSTRAAT – Maarten van Eekelen en Betsy de Kock vinden dat ook Lepelstraat als kleinschalige dorpskern de bevrijding van 75 jaar geleden in oktober op gepaste wijze moet herdenken. Een werkgroep met vertegenwoordigers uit de Lepelstraatse samenleving is eind juni van start gegaan met het opzetten van een programma, bestaande uit een herdenkingsdienst en een expositie.

Bekende verhalen van Lepelstraats grondgebied zijn die over Rini Elling en over het opblazen van de monumentale 65-meter hoge kerktoren van de Antonius van Paduakerk. Op het kerkplein staat al jarenlang het herdenkingsmonument waar de gevallenen jaarlijks herdacht worden.

De werkgroep roept inwoners op om extra input te geven voor een tijdelijke expositie, in de vorm van oude foto’s, documenten, voorwerpen en natuurlijk verhalen. Je kunt daarvoor contact opnemen met Maarten van Eekelen (tel. 0164- 684470, maartenvaneekelen@kpnmail.nl) en met Betsy de Kock (tel. 06-14494404, betsy.dekock@home.nl). Eind juli zal de werkgroep de data voor een herdenkingsdienst vaststellen. Dan worden tevens de aanvang en locatie van de expositie bekend gemaakt.

Afbeelding van Mabel Amber, still incognito… via Pixabay