Werkplein Hart van Brabant mag van Bergse raad aansluiten bij ICT-samenwerking

Foto: Pixabay

BERGEN OP ZOOM – De Bergse gemeenteraad is akkoord met het toetreden van Werkplein Hart van Brabant bij de ICT-samenwerking West-Brabant-West. Het merendeel van de fracties stemt tijdens de commisievergadering in met uitbreiding van de ICT-samenwerking. Wel waren er enkele kritische kanttekeningen: zo vragen CDA, Steunpunt BoZ en D66 over de voordelen en effectiviteit van een verdere schaalvergroting.

Voor de meeste partijen is het raadsvoorstel, dat volgende week donderdag in de gemeenteraad ter besluitvorming op de aganda staat, een hamerstuk. "Het is een trein die in gang is gezet", aldus raadslid Hans-Peter Verroen van het CDA, die wel vraagtekens plaatst over de communicatie. "Het had wel beter gecommuniceerd kunnen worden naar de burgers, wat betreft het efficientievoordeel."

Volgens wethouder Harijgens is het voordeel duidelijk: het gaat om kostenbesparingen door het schaalvoordeel. "Wat er feitelijk gebeurt, is dat het aantal feitelijke accounts dat wordt beheerd toeneemt. Het was al zo dat de accounts van het Werkplein door de ICS-samenwerking beheerd worden maar dat is tot nu toe verlopen via de gemeente Etten-Leur. Nu treedt Werkplein Hart van West-Brabant formeel toe tot de GR (Gemeenschappelijke Regeling). "Er verandert dus in de praktijk maar weinig."