Werkzaamheden aan A29 van Bergen op Zoom richting Rotterdam

ZUIDWEST-BRABANT / REGIO ROTTERDAM – Er komen weer twee weekenden aan waarin Rijkswaterstaat werkzaamheden verricht aan snelwegen die van en naar onze gemeente leiden. Het betreft onderhoud aan de A29 dat in principe niet tijdens werkdagen plaatsvindt, tenzij het uitloopt.

Van vrijdag 31 augustus 22.00 uur tot maandag 3 september 05.00 uur vinden er werkzaamheden plaats tussen de aansluiting Oud-Beijerland (autoweg N217) en knooppunt Vaanplein. Alle rijstroken zijn daarbij afgesloten. Weggebruikers richting Rotterdam worden omgeleid.

Rijkswaterstaat vervangt onder meer bestaande deklagen en verschillende voegovergangen. Tijdens de weekendafsluiting zijn de volgende toe- en afritten afgesloten tussen de N217 (aansluiting Oud-Beijerland) en knooppunt Vaanplein:

 • Toe- en afrit Barendrecht (20)
 • Toerit Oud-Beijerland (21)

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 26 oktober tot maandag 29 oktober.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden zijn de volgende omleidingsroutes in werking:

 • Verkeer vanuit Roosendaal wordt via de snelwegen A17 en de A16 omgeleid naar Rotterdam.
 • Verkeer op de snelweg A4 vanuit Bergen op Zoom naar Rotterdam wordt omgeleid via de snelweg A59, de A17 en de A16.
 • Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee wordt via de autoweg N57 omgeleid naar Rotterdam.
 • Verkeer op de autoweg N59 vanuit Schouwen-Duivenland wordt op knooppunt Hellegatsplein doorgestuurd over de snelweg A29 richting Willemstad en bij knooppunt Sabina via de A59, A17 en A16 omgeleid richting Rotterdam.
 • Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt bij aansluiting Oud-Beijerland (21) omgeleid via de N217 en de A16 richting Rotterdam. Tijdens de weekendafsluiting wordt de Kiltunnel naar Rotterdam (van West naar Oost) tolvrij gemaakt.
 • Verkeer vanuit Barendrecht richting Rotterdam wordt omgeleid naar de toerit Barendrecht (20) op de snelweg A15.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Natuurlijk zijn er wel omleidingsroutes voor hulp- en nooddiensten.

Gewijzigde dienstregeling openbaar vervoer

Verschillende buslijnen maken gebruik van de A29 tussen Oud-Beijerland en knooppunt Vaanplein en rijden dan door de Heinenoordtunnel. Tijdens de afsluiting kunnen de bussen niet door deze tunnel rijden. Er wordt een pendeldienst ingesteld tussen busstation Heinenoord en Zuidplein. Voor gewijzigde dienstregelingen, zie de websites van Connexxion en Arriva.

Later in september méér werkzaamheden

Van vrijdag 21 september 22.00 tot maandag 24 september 05.00 2018 uur vinden er werkzaamheden plaats tussen knooppunt Hellegatsplein en de autoweg N217 (aansluiting Oud-Beijerland). Alle rijstroken zijn daarbij afgesloten; weggebruikers worden omgeleid richting Rotterdam.

Tijdens de weekendafsluiting zijn de volgende toe- en afritten afgesloten tussen knooppunt Hellegatsplein en de N217 (aansluiting Oud-Beijerland):

 • Afrit Oud-Beijerland (21)
 • Toe-en afrit Numansdorp (22)
 • Verbindingsweg van de N59 naar de A29 richting Rotterdam

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 28 september maandag 1 oktober.

Omleidingsroutes

De volgende omleidingsroutes worden ingesteld:

 • Verkeer vanuit Roosendaal wordt via de snelweg A17 en de snelweg A16 omgeleid naar Rotterdam/Oud-Beijerland.
 • Verkeer op de snelweg A4 vanuit Bergen op Zoom volgt de snelweg A59, de A17 en de A16 richting Rotterdam/Oud-Beijerland.
 • Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de autoweg N57 omgeleid naar Rotterdam/Oud-Beijerland.
 • Verkeer op de autoweg N59 vanuit Oude Tonge wordt bij knooppunt Hellegatsplein omgeleid naar de A4/A29 richting Bergen op Zoom. Bij knooppunt Sabina volgt het verkeer de A59, de A17 en de A16 richting Rotterdam/Oud-Beijerland.
 • Verkeer naar Oud-Beijerland (Klaaswaal/Numansdorp) neemt op de A16 de afrit ’s-Gravendeel (20) en vervolgens de N217 naar Oud-Beijerland. De Kiltunnel wordt van Oost naar West tolvrij gemaakt.

Aangepaste dienstregeling openbaar vervoer

Buslijnen worden via de parallelbaan geleid onder begeleiding van verkeersregelaars en passen hun route aan. Informatie over de dienstregeling is te vinden op de websites van Connexxion en Arriva.

Meer informatie vind je op de pagina Geplande wegwerkzaamheden van Rijkswaterstaat. Je kunt vragen ook stellen via Twitter of telefonisch via het gratis nummer 0800 – 8002.

bron: Rijkswaterstaat.nl / Afbeelding: Pixabay / Gerd Altmann