Wethouder belooft aanpak zwerfvuil, óók als het geld kost

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Patrick van der Velden heeft toegezegd "serieus te willen kijken naar de problematiek rondom afvalkbakken in de binnenstad". Dat heeft de wethouder maandag laten weten naar aanleiding van lezersvragen van KijkopBergenopZoom.nl over zwerfvuil rondom de afvalbakken. Mocht voor de aanpak extra geld nodig zijn dan zal Van der Velden dit binnen het college bespreken én hiervoor aankloppen bij de gemeenteraad, zo belooft hij.

Nog niet zo lang geleden was het 'afvalbakkenbeleidsplan' aan de orde. Daarbij zijn nut en noodzaak van openbare afvalbakken binnen de gehele gemeente doorgelicht. "Het blijkt dat het aantal bakken in Bergen op Zoom boven het gemiddelde van gemeenten van dezelfde grootte ligt", zo reageert Van der Velden desgevraagd. "Er wordt wel gekeken of bakken wellicht naar andere locaties verplaatst moeten worden."

Bakken vaker legen en schoonmaken

Voor de binnenstad wordt onderzocht of het vaker legen en schoonmaken in de weekeindes een optie is. "Dat zou dan wel in samenspraak met de ondernemers in de binnenstad moeten gebeuren. Dit gebeurt nu al bij evenementen -daarover worden ook afspraken gemaakt met de evenementenorganisaties- maar niet gedurende de ‘normale’ weekeindes. Ook hiernaar zal worden gekeken, heeft de wethouder toegezegd.

Tekst: Han Verbeem

Fotobijschrift: Wethouder Patrick van der Velden (Foto: Hans-Jorg van Broekhoven).