Wethouder Coppens overhandigt drie bedrijventerreinen een veiligheidscertificaat

BERGEN OP ZOOM – Op woensdagmiddag 2 november heeft wethouder Ad Coppens drie voorzitters van Bergse ondernemersorganisaties een certificaat Keurmerk veilig Ondernemen overhandigd. Hij vertelde trots te zijn op de onderlinge samenwerking en het feit dat veel ondernemers het zo goed voor hebben met de gemeente.

De Kiwa certificaten werden door de wethouder uitgereikt aan Mariëlle ter Bogt van bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren, Peter van den Eijnden van bedrijventerrein TNP en Peter de Koning van de bedrijventerreinen Lage Meren Meilust. Het Keurmerk veilig Ondernemen wordt toegekend wanneer aan een flink aantal voorwaarden is voldaan die direct en indirect met veiligheid te maken hebben, vertelde Mariëlle ter Bogt. Ze is samen met haar man Ben eigenaar van Metrical Metaalbewerking BV en blij met de uitslag van de gehouden audits, oftewel controles; “We hebben er als bedrijventerreinen voor gekozen om dat allemaal door Kiwa te laten doen, in één keer. Niet alleen omdat het kosten scheelt maar ook om echt dezelfde, hoge veiligheidsnorm te hanteren in de gemeente.”

Trotse wethouder

De wethouder bevestigde bij het overhandigen dat die samenwerking tussen de verschillende ondernemersorganisaties op de verschillende terreinen zeer gewaardeerd wordt bij de gemeente, temeer omdat ook politie en brandweer daar actief bij betrokken zijn. “Ik ben trots op dergelijke topondernemers”, aldus de bestuurder. “Die laten zien dat ze echt hun best doen voor Bergen op Zoom. Mede daarom zetten we ons als college graag in om proactief mee te werken aan het verbeteren van veiligheid maar ook kansen op die terreinen. Bedrijven maken mede de gemeente en zorgen voor werkgelegenheid. Als college helpen we jullie dan ook graag.”

Peter van den Eijnden, niet alleen voorzitter van zo’n vereniging maar ook manager bij Sabic, haakte na de overhandiging nog even in op die werkgelegenheid: “In veel gemeenten werkt zo’n twintig procent van de inwoners op de daar gelegen bedrijventerreinen. In Bergen op Zoom is dat percentage het dubbele. Reden genoeg dus om dat hier extra te stimuleren.”

Goede redenen

Gastheer van de middag was Peter de Koning, partner bij DRV Accountants en Adviseurs. Hij vertelde waarom de aangesloten bedrijven veiligheid hoog in het vaandel hebben: “Dat vinden we vooral van belang voor onze werknemers, bezoekers en de omgeving. Het bespaart ons natuurlijk tevens de nodige problemen en kosten. Hij doelde onder meer op een korting op verzekeringspremies maar tevens spelen zaken als minder overlast, inbraak en dergelijke een rol. Het ingestelde parkmanagement zorgt bovendien voor een betere uitstraling van de bedrijventerreinen. Ook dat is voor ondernemers van belang. Nu de wethouder nog beloofde zich te blijven inzetten voor het vinden van kandidaten voor lege percelen wordt het naast veiliger bovendien alleen maar mooier op de verschillende locaties.