Wethouder krijgt 3.362 handtekeningen overhandigd voor behoud supermarkt Noordgeest

BERGEN OP ZOOM – Donderdag 24 maart om 13.00 uur meldde Noordgeest bewoner Lucas Jansen zich aan de balie van het stadskantoor. In een grote rode boodschappentas had hij 3.362 handtekeningen bij voor wethouder Patrick van der Velden.

Jansen stond er niet alleen, hij was er samen met een afvaardiging van de wijkcommissie. Nadat ze hartelijk waren ontvangen door de wethouder stak de bezorgde buurtbewoner van wal: "Wij bieden u deze handtekeningen aan in een duurzame tas van supermarkt Dirk, opdat u en wij er nog lang met plezier mogen blijven winkelen!"

'Gemeente bepaalt dat niet'

Wethouder van der Velden reageerde sportief en opbouwend: "Super! Het college hoopt dat alle handtekeningen van trouwe, terugkerende klanten zijn. Dit bedrijf bepaalt namelijk zelf of deze locatie rendabel genoeg is om de vestiging te behouden. Daar heeft de gemeente geen invloed op en dat willen we ook niet." Lucas Jansen vertelde de bestuurder dat het hem niet gelukt was om hierover antwoord te krijgen van de daar gevestigde super. Hij vroeg of de gemeente hierover wellicht meer informatie kon verkrijgen, gebruik makend van de Wet openbaarheid van bestuur.

KijkopBergenopZoom.nl informeerde vanmiddag bij de Detailresult Groep, waaronder de Dirk supermarkten vallen, naar een reactie op de vraag van deze buurtbewoners. Tot nu toe hebben we die niet gekregen.