Wethouder overhandigt sleutel aan nieuwe bewoners De Wal

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – De Merijntje Gijzenlaan in De Markiezaten is weer bijna 10 tweekappers en 8 rij- en hoekwoningen rijker. De 1e woningen zijn inmiddels al opgeleverd. De sleutels van de laatste woningen worden medio april overhandigd aan de nieuwe bewoners.

De toekomstige bewoners, de gemeente Bergen op Zoom, bouwbedrijf Vlassak en BPD Ontwikkeling en Heijmans namens VOF De Wal, kwamen woensdag samen op de bouwplaats. Wethouder Patrick van der Velden overhandigde een symbolische huissleutel aan één van de trotse eigenaren van één van de nieuwe woningen. Voor de toekomstige buren stond een hapje en drankje klaar om zo de start van een nieuw begin samen te vieren.

Laatste woningen

De Wal, bestaande uit BPD Ontwikkeling en Heijmans , realiseert samen met bouwbedrijf Vlassak deze 18 woningen aan de Merijntje Gijzenlaan. De verkoop startte in juni 2017. Binnen drie maanden waren alle woningen verkocht. Eerder had De Wal al tweekappers en vrijstaande woningen in de Merijntje Gijzenlaan gebouwd. "We kregen toen steeds vaker de vraag of er ook rij- en hoekwoningen kwamen in deze mooie straat. Luisterend naar die wens, hebben we toen besloten een deel van het eerdere plan met vrijstaande woningen en tweekappers aan te passen. Met betaalbare rij- en hoekwoningen in dezelfde traditionele stijl, maar wel duurzaam met kunststof kozijnen, overal vloerverwarming én zonnepanelen", zegt Stef Jaske namens De Wal. "Mooi om nu te zien dat wat we voor ogen hadden ook daadwerkelijk zo geworden is. We dragen graag bij aan het maken van een gezonde leefomgeving. " aldus Jaske.

De Markiezaten

Nieuwbouwwijk De Markiezaten ligt ten zuiden van het centrum van Bergen op Zoom, vlakbij de Markiezaatsweg. De wijk bestaat uit verschillende buurten, waaronder De Wal, en kenmerkt zich door veel groen en water. Je stapt er zo Natuurgebied het Dal van de Molenbeek in. De Markiezaten is al voor een groot deel bewoond. Meer weten? www.nieuwbouw-markiezaten.nl

Foto: Gemeente Bergen op Zoom