Wie heeft Kootje gezien?

BERGEN OP ZOOM – Kootje de witkuifkaketoe is weggevlogen van camping Uit en Thuis, nadat het jonge beest ergens van schrok. De eigenaren waren eigenlijk te laat met kortwieken, waardoor dit kon gebeuren, en nu is opmerkelijk genoeg de kweker van het diertje een speurtocht begonnen.

Astrid van der Sluis heeft, aldus Omroep Brabant, de vogel gekweekt. Ze heeft zo'n band gehouden met de kuikens dat ze de vermissing meldde bij boswachter Erik de Jonge, die er weer een tweet aan wijdde.

Los van het verdriet van Astrid om de gevlogen vogel is er nóg een reden om het diertje terug te willen. Je betaalt al snel 1000 euro voor een witkuifkaketoe. Van der Sluis vertelde aan Omroep Brabant dat ze nog had aangeboden om Kootje te kortwieken maar de eigenaren vonden dat ze dit wel zelf konden. Ze waren er alleen te laat mee. Volgens boswachter Erik kunnen deze vogels heel hard krijsen. Dat maakt de kans dat de kaketoe wordt gevonden weer wat groter. Of roofvogels het beestje daardoor ook eerder ontdekken meldt zijn bericht niet. De vermissing haalde inmiddels zelfs al de Telegraaf.