Wie helpt de bestolen Paul Peeman en zijn goede doel?

BERGEN OP ZOOM – De meeste mensen kennen hem vooral als ‘Fietsboerke’ maar tegenwoordig is hij ook koffieboer. Of eigenlijk is ‘was’ nu even een actuelere beschrijving. Zijn garage is leeggeroofd en de schade enorm, ook voor de goede doelen waar Paul zich voor inzet. Hij hoopt op hulp via een crowdfunding-actie.

Zeven koffiemachines maar ook andere apparatuur zijn gestolen uit een garage in de Sterrenbuurt. In totaal is Paul Peeman voor 14.795 euro gedupeerd. Hij was bezig met het bouwen van schenkwagens om koffie vanuit te verkopen. Een kwart van de opbrengst zou gaan naar de Cliniclowns, Kika en andere goede doelen. Een zeer brute inbraak heeft daar voorlopig een eind aan gemaakt.

Schade loopt nog op

“Ze hebben op een smerige manier ingebroken”, beschrijft Peeman. “Ze hebben met een bijl een gat in het dak van mijn garagebox gehakt waardoor ze met een camera of telefoon naar binnen hebben gekeken wat er in stond.” Het extra slot aan zijn garagedeur is doorgeslepen en daarna hebben de dieven de garagekanteldeur uit de vergrendeling weten te krijgen. Vervolgens zijn de bonenkoffiemachines, koelkast, vriezer en een bakplaat meegenomen. Het totale bedrag loopt nog op omdat er ook waterschade is ontstaan.

Spaarcenten kwijt

Paul was goed verzekerd, dacht hij, maar blijkbaar niet voor deze garage. “Dus ben ik al mijn spaarcenten kwijt.” Hij heeft er vijf jaar over gedaan om deze spullen bij elkaar te verzamelen en nu is alles weg. Daarom is hij een crowdfunding begonnen. In de hoop dat ie straks toch, samen met een vrijwilligersclub, zijn koffie kan gaan verkopen en die goede doelen mooie bedragen kan schenken.

Wil je hem steunen of meer weten? Klik dan hier!