Wie wordt het leutigste liegebeest van ’t Krabbegat?

BERGEN OP ZOOM (KRABBEGAT) – De website Kindervastenavend.nl heeft een leuke actie voor de schooljeugd gelanceerd, geheel in het motto van dit jaar: 'Da's d'n aard van 't beesje'. Er komt een heuse verhaal-voorleeswedstrijd, met een hele bijzondere hoofdprijs. De winnaar krijgt een gastrol tijdens de Kindervastenavend, op het grote podium voor het Oude Stadhuis.

"Écht liegen mag natuurlijk niet, maar voor de leut liegen mag wel! In je fantasie is immers alles mogelijk.  En als het vastenavondmotto van dit jaar ook nog eens: “DA`S D`N AARD VAN `T BEESJE” is, nou dan is één en één…elf!" Daarmee opent de website www.Kindervastenavend.nl een uitleg over de verhaaltjes-voorleeswedstrijd voor de groepen 6, 7 en 8. Het is de bedoeling dat de kinderen zelfbedachte verhalen gaan vertellen. Het liefst met dieren in de hoofdrol natuurlijk, vanwege het motto. De belangrijkste spelregel: Hoe gekker, hoe beter!

Voorrondes en final tijdens 'Liegebeestfeest'

Er worden voorrondes gehouden op de scholen die meedoen, zodat per school één verhaal overblijft voor de finale. Dat wordt een leutig 'Liegebeestfeest' in café 't Zwijnshoofd. Daar lezen de winnaars van de voorrondes hun inzending voor en, naast het publiek, gaat een heuse 'vakjury' hier wat van vinden. Die bestaat uit kinderboeken-illustratrice Els van Egeraat, Annebelle Kools van de Kinderbieb, entertainer Merijn Oerlemans en kunstenaar IWAZ. De presentatie is in handen van muziekleraar Jeroen Wierikx.

Alle kandidaten krijgen in ieder geval een leutige Liegebeest-trofee voor hun deelname en voor het aller-, állergèèfste verhaal is een mooie hoofdprijs. De winnaar schittert tijdens de Kindervastenavend van 2017 samen met de Prins, Nar, Steketee en Gròòtste Boer op het podium van de Grote Mark!

Afbeelding: © Kindervastenavend.nl