Wielerbeleving in het Markiezenhof

Historische en speciale fietsen in de Tuinzaal van het Markiezenhof. (Foto: Cultuurbedrijf Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM – De Nederlandse Kampioenschappen Wielrennen is pas op 27 en 30 mei in Bergen op Zoom, maar wielerliefhebbers kunnen nu al hun hart ophalen in het Markiezenhof. Nog tot en met 15 juli staat de begane grond van het stadspaleis in het teken van de NK 2018! 

Sandra de Neef (kunstenares) & Karin Springer (goudsmid). Sandra de Neef is kunstenares en wielrenner, zij exposeert in de Tuinzaal. Haar kleurrijke schilderijen hebben als thema wielrennen. Een aantal werken zijn te koop. Op zondag 1 juli geeft ze een workshop: ‘maak je eigen magneet’. Karin stelt een aantal fietssieraden tentoon.

Speciale fietsen & studio Velo. Verder zijn er een aantal speciale fietsen te bewonderen van o.a Geert Polak (zoals de Joco uit 1959, de Remy uit 1966, een Locomotief uit 1971, een Rih uit 1976 en een Jan Janssen ut 1983) verder de WK-fiets, een Batavus uit 1975 van Tineke Fopma. Een ander pronkstuk is de tijdritfiets van Australiër Rohan Dennis van BMC Racing Team, met deze fiets won hij onlangs een tijdrit in de Giro. Bovendien laat Studio Velo uit Bergen op Zoom een nieuwe gravelfiets zien met schijfremmen. 

Door de bril van.. Jan Janssen & Tineke Fopma. Twee bekende wielrenners: Jan Janssen en Tineke Fopma, hebben een aantal kunstwerken geselecteerd uit de collectie van het museum. Welke voorwerpen vinden zij bijzonder en waar hebben ze een persoonlijke binding mee? Op donderdag 28 juni gaan we tijdens dit ‘Hofcollege’ in gesprek met deze wielerkampioenen. Deze unieke setting vindt plaats in de Hofzaal.