WijZijn Traverse Groep geeft assertiviteitstraining, mits voldoende animo

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling) – WijZijn Traverse Groep, organisatie voor maatschappelijk welzijn in westelijk Noord-Brabant, start bij voldoende deelnemers in Bergen op Zoom een assertiviteitstraining voor mannen en vrouwen. De training bestaat uit 9 bijeenkomsten op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Iedereen voelt zich wel eens onzeker in contacten met anderen. Het lukt dan niet voldoende om duidelijk te maken wat u bedoelt of wat u graag zou willen. Dat overkomt ons allemaal wel eens en op zich is dat geen probleem. Anders wordt het als u het gevoel heeft dat het te vaak gebeurt. U wilt leren ‘nee’ zeggen. U wilt kritiek durven geven en niet bang zijn wat anderen van u vinden. U wilt uzelf zijn in contact met anderen.

Lastige situaties

Het niet durven opkomen voor uzelf kan bijvoorbeeld komen omdat u het moeilijk vindt om ‘nee’ te zeggen, terwijl u het eigenlijk niet eens bent met hetgeen er gezegd of gevraagd wordt. Of omdat u zich angstig of gespannen voelt en dus niet kunt zijn zoals u wilt. U ‘slaat dicht’ als mensen u iets vragen en u met de situatie geen raad weet.

Leer grenzen stellen

De assertiviteitstraining bied u de mogelijkheid om daarin verandering te brengen. Door te oefenen en ervaringen uit te wisselen, door het verkrijgen van inzicht. U leert uw eigen grenzen aan te geven, op uw manier. U krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen en zelfrespect.

Aanmelden

Is een assertiviteitstraining iets voor u? Meldt u zich dan aan via 0164-237056. Na uw telefonische aanmelding volgt een kennismakingsgesprek.

Stockfoto (uitsnede): Unsplash – Alexandra Ișvănescu