Wonen aan de Ham in Bergen op Zoom bereikt hoogste punt

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Wonen aan de Ham, het nieuwbouwproject met 21 ruime appartementen en 14 herenhuizen, heeft officieel het hoogste punt bereikt. In het bijzijn van toekomstige bewoners en omwonenden onthulde wethouder Patrick van der Velden op vrijdag de timpaan van het statige Hamhuis, dat 22,5 meter hoog is. Na de onthulling ontving de wethouder een miniatuurversie van de timpaan.

In Wonen aan de Ham realiseert TBI-onderneming ERA Contour 21 ruime appartementen en 14 herenhuizen met een historische uitstraling. De vierlaagse huizen beschikken over 5 kamers en zijn ruim opgezet. Ze zijn vanaf eind 2019 beschikbaar. Het nieuwbouwproject maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling ScheldeVesting, de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van Bergen op Zoom.

Wethouder Van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom is enthousiast over het nieuwe woongebied: "Aan de vraag merk je dat steeds meer mensen hier willen wonen. Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom is ingenomen met het feit dat ScheldeVesting steeds meer vorm krijgt en stapje voor stapje uitgroeit tot een van de mooiste wijken van Bergen op Zoom.”

Een statig en stoer Hamhuis in pakhuisstijl

Het Hamhuis is een stoer en stevig gebouw in pakhuisstijl, met 19 driekamerappartementen die een woonoppervlakte hebben van 105 tot 122 vierkante meter. Daarnaast huisvest het gebouw 2 vierkamerpenthouses van183 vierkante meter. Het gebouw ligt te midden van het water, waarvan de bewoners straks kunnen genieten vanaf hun balkon of terras. Bovendien vormt het Hamhuis de overgang van het nieuwe gebied naar het oude stadscentrum van Bergen op Zoom.

Even verderop is ERA Contour bezig met een nieuw woonplan, eveneens onderdeel van de gebiedsontwikkeling ScheldeVesting, genaamd De Soete Veste. Dit woonplan verrijkt het gebied met 65 duurzame en sfeervolle koopwoningen. De verkoop hiervan start naar verwachting in het najaar van 2019. Meer informatie over het woonplan is te vinden op www.desoeteveste.nl.

Foto: ERA Contour