Wouter Goudswaard onthult samen met buurt gemaakt openluchtkunstwerk

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagmiddag heeft kunstenaar annex cartoonist Wouter Goudswaard 'zijn' kunstwerk aan de Olympialaan onthuld. Het is onderdeel van de Kunstroute Borgvliet en gemaakt samen met de buurt. Vooral de buurtkids hebben er actief aan meegeholpen en zij hadden dan ook de hoofdrol bij de onthulling.

Het nutsgebouw aan de Olympialaan is de afgelopen weken omgetoverd tot een kunstwerk. Samen met de buurt heeft Wouter Goudswaard tekeningen gemaakt die ze ook samen hebben ingekleurd. In goed overleg met de gemeente, Stichting KidOR (Kunst in de Openbare Ruimte) en het mede financierende Stadlander Buurtcultuurfonds is dit participatieproject tot stand gekomen.

Lokale verhalen

Wouter is met de buurt gaan praten over wat men een goed en leuk idee vond voor het gebouwtje. Zo ontstonden vier striptekeningen, voor iedere zijde één. De thema's van de tekeningen kwamen uit de gesprekken die hij met bewoners had en met kids uit de buurt en basisschool Het Palet zijn ze gemaakt en ingevuld. Zo gaat één tekening over duivenmelkers en een andere over de verhalen die de ronde doen over hoe sportpard De Brombeer aan die naam komt. Het kunstwerk gaat onderdeel uitmaken van een wandelroute die waarschijnlijk in het voorjaar van 2017 wordt gepresenteerd. Maar zo lang wilde Wouter niet wachten. Samen met de andere makers heeft hij vandaag al de tekeningen 'officieel' onthuld.

Meer weten over het project en de werkwijze van Wouter? Klik hier!

Foto's: Peter Pel