Yoka van Broekhoven ontmoette de IJslanders op de Kraaijenberg

BERGEN OP ZOOM – We kregen mooie foto’s toegestuurd van Yoka van Broekhoven-Buuron, één van onze vele trouwe lezers en Facebook-volgers. Ze had er ook een mooi verhaal bij. Dusdanig mooi dat we besloten er een artikel van te maken. Dank je wel Yoka.

Donderdag ging ze eigenlijk op pad om vlinders te fotograferen. Het leverde een mooi avontuur op en dito foto’s:

Gisteren tijdens een fijne wandeling trof ik bij de Kraaijenberg de boswachter aan met een stel collega's. Zij waren bezig de prachtige IJslandse wilde paarden die daar lopen te voorzien van nieuwe hoeven en een jaarlijkse ontwormingskuur.
Wat een werk zeg! Maar bijzonder om dit van zo dichtbij te hebben mogen zien. Er stond een paard tussen met mooie blauwe ogen. Schitterende beesten, die IJslandse wilde paarden, en echt een aanwinst voor Bergen op Zoom
Ik had ‘mazzel’ want ik was eigenlijk de vele vlinders aan het fotograferen die nu op de Kraaijenberg zitten en liep niets vermoedend door totdat ik de boswachter tegen kwam. Die gaf me eerst een ‘standje’ omdat ik op terrein liep waar je eigenlijk niet mag komen. Maar hij was verder juist heel aardig hoor. Hij gaf allemaal uitleg over de paarden en vond het leuk dat ik foto's er van maakte. Het was een grote klus geweest om deze wilde paarden bij elkaar te drijven om ze hun behandeling tussen dit hekwerk te geven.

Boswachter Erik de Jonge was zelf ook onder de indruk van het ‘bekappen’ van de IJslanders, blijkt op deze Twitter-post: