Zeeuw (30) rijdt door na aanrijding Lange Parkstraat

BERGEN OP ZOOM – Een 30-jarige automobilist uit Sint Maartensdijk is dinsdagavond doorgereden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de Lange Parkstraat. De man had gedronken. Na de aanrijding ontstond een woordenwisseling tussen de twee bestuurders van de betrokken auto's, waarna de de dader ervandoor ging. De andere bestuurder wist met zijn mobiel echter een foto van de kentekenplaat te maken, zodat de voortvluchtige snel kon worden opgespoord.

Rond 23.50 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er een aanrijding (zonder gewonden) was geweest op de Lange Parkstraat in Bergen op Zoom. De veroorzaker was er vandoor gegaan na een woordenwisseling. Hij had geen gegevens achtergelaten, maar de benadeelde had een foto gemaakt van het kenteken. Het kenteken werd via de portofoon verspreid en zo zagen agenten van het verkeershandhavingsteam Zeeland-West-Brabant, die met een alcoholcontrole bezig waren op de Wouwsestraat, het voertuig in hun ‘fuik’ rijden.

Onder invloed

De bestuurder van de auto, een 30-jarige man uit Sint Maartensdijk, blies een F op het blaasapparaat en moest dus mee naar het bureau voor een test op het ademanalyseapparaat. Hieruit bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs direct inleveren en krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De man is eveneens gehoord over zijn betrokkenheid bij de aanrijding en ook voor het feit dat hij geen gegevens achterliet na het veroorzaken van een aanrijding wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook zijn door de agenten getuigenverklaringen opgenomen.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant