Zelfstandig behandelcentrum Klein Arsenaal officieel geopend

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Patrick van der Velden heeft donderdag aan het eind van de middag het zelfstandige behandelcentrum geopend dat sinds kort is gevestigd in het Klein Arsenaal aan de Dubbelstraat. De belangstelling was groot. De bewondering voor het pand en de voorzieningen eveneens.

De wethouder was gecharmeerd van het fraai gerestaureerde pand, maar zeker ook van het feit dat deze locatie 45 werkplekken biedt. "We zijn vaak onder de indruk wanneer een logistiek bedrijf of een andere grote firma hier een vestiging opent en bijvoorbeeld twintig nieuwe banen biedt", vertelt hij KijkopBergenopZoom.nl in kort gesprek achteraf. "Maar zo'n initiatief als dit liegt er ook niet om in die zin."

EIndelijk de juiste plek

Het nieuwe behandelcentrum is een idee van Caroline Wolters. Zij was al actief in Bergen op Zoom op twee locaties, te weten een mondzorgcentrum op Klein Molenbeek en een tandheelkundig laboratoruim aan de Sibeliusstraat. "Dat wilde ik heel graag samenvoegen", vertelt ze. "Je kunt cliënten dan nog veel beter helpen, door ze te laten zien wat er gebeurt, door voorbeelden te tonen maar ook bijvoorbeeld omdat direct overleg met een tandtechnieker mogelijk is." Het lukte alleen niet om een geschikte locatie te vinden, totdat de Stadsmakelaar haar wees op het Klein Arsenaal; "Ik was meteen om en zag volop mogelijkheden."

Om het te bekostigen is ze met een drietal partners gaan samenwerken en het aanbod nog gaan verbreden. In het historische pand bevinden zich al een praktijk voor plastische ingrepen, dermatologen en binnenkort tevens een psycholoog en verloskundige. Er staat zelfs nog meer te gebeuren. "Maar dat moet nog even geheim blijven", glimlacht Caroline breed. Ze heeft er alle reden toe. Niet alleen vanwege (vanzelfsprekend!) een puntgaaf gebit maar ook omdat ze een locatie heeft gevonden om  trots op te zijn.