Zoekapp leidt naar gedroogde henneptoppen

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagmiddag rond 15.30 uur meldde de eigenaar van een smartphone dat zijn telefoon was gestolen. Hij had de zoekapp van zijn telefoon aan staan, dus hij kon de telefoon volgen. De plek waar de telefoon zou zijn was adres inGageldonk.

Agenten zijn naar het opgegeven adres gegaan en overlegden met de Officier van Justitie of zij in een van de woningen in de straat mochten zoeken om de telefoon te vinden. Omdat de zoekapp niet heel nauwkeurig aangaf dat de telefoon per se op het genoemde adres zou zijn, kon de Officier van Justitie geen toestemming geven om in die woning naar binnen te gaan. Er was immers geen sluitend bewijs dat de telefoon daadwerkelijk daar was. In de tussentijd kwamen er wel mensen uit de woning. Die zijn door de agenten staande gehouden nadat hen is uitgelegd wat er aan de hand was.

Hennep

Op het moment dat de agenten stonden te wachten op de beslissing van de Officier van Justitie zagen zij een man de brandgang inlopen. Die zette daar een tas met gedroogde henneptoppen neer. De 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een verklaring. Rond 21.30 uur is de man weer in vrijheid gesteld. Hij heeft een dagvaarding meegekregen en mag zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Er werd in totaal 289 gram aan gedroogde henneptoppen in beslag genomen en vernietigd. Direct na zijn aanhouding gaven de bewoners van de woning toestemming om in de woning rond te kijken of er nog meer drugs aanwezig waren. Maar meer werd er niet gevonden door de agenten.

Nader onderzoek

Met betrekking tot de diefstal van de telefoon stelt de politie nog wel een onderzoek in. Er worden camerabeelden opgevraagd van de plaats waar de telefoon werd gestolen. Wellicht dat de informatie die daar uit komt de politie verder kan helpen in het vinden van de persoon die de telefoon heeft weggenomen.

Bron: Politie.nl