Dieseldieven aangehouden in Tholen

HALSTEREN / THOLEN – Een 36-jarige Bergenaar en een 26-jarige kompaan zonder vaste verblijfplaats zijn vannacht aangehouden in Tholen, nadat ze in Halsteren diesel uit een vrachtwagen hadden gestolen. Dankzij een oplettende getuige liepen ze tegen de lamp.

De diefstal vond plaats op de Steenspil, bij bedijventerrein Oude Molen. Een getuige gaf het kenteken van de auto door aan het operationeel centrum van de politie. De auto is gevolgd door de agenten en op het Hertenkamp in Tholen werd het voertuig aan de kant van de weg gezet door de politie. De twee mannen zijn rond 00.40 uur aangehouden. Ze zijn overgebracht naar een politiecellencomplex.

Geen rijbewijs

De bestuurder, een 36-jarige man uit Bergen op Zoom, bleek geen rijbewijs te hebben. Daarvoor krijgt hij een bekeuring. De andere man, een 26-jarige man zonder woonplaats in Nederland, stond nog gesignaleerd voor een eerder mogelijk door hem gepleegd strafbaar feit. Ook hij is dus aangehouden.

In de auto troffen de agenten jerrycans met diesel aan en apparatuur om brandstof over te hevelen. Die goederen zijn in beslag genomen. Beide mannen zitten vast en worden vandaag gehoord. Van de getuige is een verklaring opgenomen.

Bron: Politie.nl – foto: Pixabay / motointermedia