Zogenaamd behulpzame dief valt door de mand

BERGEN OP ZOOM – Woensdagavond om ongeveer 21.45 uur is een 21-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden door de politie. Hij wordt ervan verdacht dat hij een tas heeft gestolen van een mevrouw die werkzaam was is een bedrijf aan het Stationsplein.

De eigenaresse van de tas was in het bedrijf aanwezig toen het alarm ineens af ging. Even later ontdekte ze dat haar spullen waren ontvreemd. Ze belde de sleutelhouder van het pand en kwam meteen. Samen bekeken ze de camerabeelden toen er iemand op het raam klopte. Het was een man die vertelde dat hij zojuist had gezien dat er iemand een tas wegnam. Hij zou de dief achterna gegaan zijn en de tas, na een worsteling, hebben kunnen ontfutselen. hij wilde de eigendommen weer teruggeven maar ging er wel van uit dat hij er een vergoeding voor zou krijgen.

Raar verhaal

De eigenaresse van de tas en de sleutelhouder vertrouwden zijn verhaal niet en belden de politie. Die kwam ter plaatse en hield de man aan. Twee onafhankelijke getuigen hadden namelijk verklaard dat zij hem het pand hebben zien binnengaan en verlaten. Mogelijk had hij daarbij ‘iets’ onder zijn jas. De agenten hebben de 21-jarige Bergenaar meegenomen naar het politiecellencomplex en daar zat hij donderdagmiddag nog, om aan de tand gevoeld te worden over wat er werkelijk gebeurd is. Uit de tas is een geldbedrag weggenomen en er zijn goederen vernield.

Bron: Politie.nl