Zuiderwaterlinie zoekt trotse gastheren en -vrouwen

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

NOORD-BRABANT – De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. De laatste jaren groeit de bekendheid van de linie als toeristische bestemming steeds meer en meer. Om de linie in 2019 nog beter in de markt te zetten, zoekt de Zuiderwaterlinie, in samenwerking met IVN Natuureducatie, naar lokale ondernemer-ambassadeurs.

Zo’n 50 ondernemers kunnen in februari de cursus ‘Gastheer/-vrouw van het landschap van de Zuiderwaterlinie’ volgen. Na de cursus kunnen zij als officiële ‘Gastheer/-vrouw van de Zuiderwaterlinie’ hun gasten alles vertellen over de Zuiderwaterlinie en het omringende landschap.

Alliantie Zuiderwaterlinie en IVN slaan handen in elkaar

‘Gastheer van de Zuiderwaterlinie’ is een onderdeel van het landelijke IVN-programma ‘Gastheer van het Landschap’, waarmee lokale recreatieondernemers worden opgeleid als trotse gastheer/-vrouw van hun landschap. De cursus rond de Zuiderwaterlinie is in samenwerking met de Alliantie Zuiderwaterlinie gemaakt. “Met de ontwikkeling van deze cursus werken we samen met ondernemers aan het op de kaart zetten van de Zuiderwaterlinie als toeristische bestemming”, aldus René Kwant, regisseur van de Zuiderwaterlinie.

Diverse organisaties, zoals waterschappen, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Natuurmonumenten en lokale IVN-afdelingen zijn betrokken bij de invulling en uitvoering van de cursus.

Inschrijven kan tot 5 februari 2019

Recreatieondernemers die gevestigd zijn langs de Zuiderwaterlinie en die hun gasten graag meer willen vertellen over de historie en het landschap van dit gebied, kunnen zich voor de cursus opgeven. De focus ligt op het vertalen van (historische) informatie over de linie naar concrete producten, diensten of arrangementen. Ook wordt er na de cursus samengewerkt met andere gastheren om de Zuiderwaterlinie als toeristische bestemming te versterken.

De cursus beslaat vier dagdelen. Vanwege de grootte van de Zuiderwaterlinie, die maar liefst 160 km lang is, wordt de cursus opgedeeld in twee groepen (westelijke en oostelijke deel). Startdatum in het westen is 19 februari en in het oosten 26 februari.

Meer informatie over de inhoud en het programma vind je hier. Aanmelden via de website is mogelijk tot 5 februari.

Over de Zuiderwaterlinie

Dwars door Brabant loopt de Zuiderwaterlinie: een ingenieus verdedigingswerk van vestingsteden, forten, schansen, dijken en sluizen. Met zijn 160 kilometer vormt de Zuiderwaterlinie de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. Van Bergen op Zoom tot Grave vind je een spectaculaire ketting van historische vestingsteden, stoere forten en groene dijken. Meer informatie via www.zuiderwaterlinie.nl.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!