Zwembad De Schelp dicht door problemen met chloor

(Tekst: Han Verbeem, foto: Hans-Jorg van  Broekhoven)

BERGEN OP ZOOM – Zwembad De Schelp heeft zondag rond 11.30 de deuren gesloten voor het publiek. De reden ligt in een technisch probleem. "Als gevolg van een technische storing zijn de chloorwaardes te laag om grote aantallen bezoekers te kunnen ontvangen", zo laat het zwembadmanagement via de website nemen. Het zou gaan om een tijdelijke sluiting. Maandag is het bad zeker nog gesloten.

"Uiteraard wordt er hard gewerkt aan een oplossing", zo laat De Schelp weten via social media, en meldt daarbij: "Excuses voor het ongemak."

Vorige maand heropend na miljoenenrenovatie

Het zwembad is begin vorige maand heropend na een verbouwing van anderhalf jaar, waarbij het gebouw een ingrijpende renovatie heeft ondergaan. De kosten hiervan bedroegen ruim drie miljoen euro. De renovatie was nodig doordat rvs-delen van de draagconstructie vervangen moesten worden omdat deze onveilig bleken te zijn.

Ook een andere tegenvaller kwam begin dit jaar aan het licht: het dak moest eerder worden vervangen dan gepland. Daardoor is de gemeente een subsidie van enkele tonnen misgelopen voor het plaatsen van zonnepanelen. Het gemeentebestuur had namelijk kort vóór deze ontdekking besloten om de panelen pas over drie jaar te plaatsen, als het dak volgens de onderhoudsplanning aan vervanging toe was. De slechte staat van het dak was bij de renovatie van het zwembadgedeelte niet opgevallen en kwam in april pas naar voren, nadat lekkages optraden.