Zwembad De Schelp opnieuw gesloten

Tekst en foto: Han Verbeem

Update (zondag 1 maart, 13.00 uur): De gemeente laat door een woordvoerder weten dat het recreatiebad van De Schelp de rest van de zondag nog dicht blijft: “De luchtbehandeling is inmiddels aangepast maar de doorwerking daarvan duurt enige tijd. Morgen wordt opnieuw bekeken of het recreatiebad weer open kan. De andere baden zijn nog steeds gewoon te gebruiken.”

BERGEN OP ZOOM – Het recreatiebad van zwembad De Schelp is zondagmorgen opnieuw gesloten door problemen met de waterkwaliteit. Dat heeft de bedrijfsvoering van het bad op social media bekend gemaakt. De Schelp verwacht het probleem snel opgelost te hebben, aldus de verklaring. Alleen het recreatiebad is gesloten; het wedstrijdbad en het doelgroepenbad zijn volgens de gemeente nog wel in gebruik.

“Helaas hebben wij zojuist moeten besluiten het recreatiebad tot in elk geval vanmiddag 13.00 uur gesloten te houden voor recreatief zwemmen”, zo meldt De Schelp. “Hierdoor komt het recreatief zwemmen tot nader order te vervallen.” Volgens een gemeentewoordvoerder zijn de problemen vanmorgen vroeg geconstateerd, nog vóór de openingstijd van het zwembad.

Waardes zwemwater voldoen niet

Als gevolg van een storing zouden de waardes van het badwater in het recreatiebad vanmorgen niet voldoende zijn. “We blijven positief, de hulptroepen zijn ingeschakeld”, aldus de verklaring van het management. Volgens de gemeentewoordvoerder zal het recreatiebad vermoedelijke al “vanmiddag, of anders uiterlijk maandagochtend” weer in gebruik genomen kunnen worden.

Proleemzwembad

De Schelp wordt al lange tijd geplaagd door problemen. Na achterstallig onderhoud en roestvorming bij de draagconstructie volgde in 2018 en 2019 een anderhalf jaar durende verbouwing die de gemeente ruim drie miljoen euro heeft gekost. Kort na de heropening in september 2019 moest De Schelp opnieuw dicht omdat de waterkwaliteit niet op orde te houden was. Daarnaast werd legionella geconstateerd in enkele waterbuizen. Vorige maand volgde de tweede heropening en maakte wethouder Barry Jacobs, na het aftreden van Annette Stinenbosch, een spreekwoordelijke duik van de springplank om aan te tonen dat de problemen met De Schelp nu écht voorbij zouden zijn en het veilig zou zijn om er weer te gaan zwemmen.