Auto afgepakt in verband met witwaspraktijken

BERGEN OP ZOOM – Agenten van het afpakteam hebben op de Wassenaarstraat een auto in beslag genomen. De bestuurder, een 44-jarige Roosendaler, wordt verdacht van witwaspraktijken.

Het team kwam het voertuig en de bestuurder op het spoor na een tip. Het voertuig heeft een geschatte waarde van zo’n 60.000 tot 70.000 euro. Dat strookt niet met het inkomen van de verdachte. Zijn handel en wandel worden verder onderzocht. 

Afpakken!

"Misdaad mag niet lonen!", schrijft de politie op hun website. "Tachtig procent van alle criminaliteit heeft een financieel motief. OM en politie gaan samen met partners zoals de Belastingdienst nóg meer crimineel geld terugvorderen. Door de crimineel het verdiende geld en de aangeschafte (luxe) goederen af te nemen, wordt duidelijk dat misdaad niet loont. Ook kan het verdiende geld niet opnieuw worden geïnvesteerd in criminele activiteiten en kunnen slachtoffers worden gecompenseerd voor geleden schade. Zo pakken we de kern van de criminaliteit aan en wordt Nederland veiliger."

Bron en foto: Politie.nl