Automobilist door het lint na krijgen bekeuring

BERGEN OP ZOOM – Agenten hebben in de wijk Warande een 38-jarige Bergenaar aangehouden. Daarbij is pepperspray gebruikt omdat de man zich hevig verzette. De verdachte was kort daarvoor met zijn auto aan de kant gezet omdat hij geen gordel droeg.

Een motoragent gaf de man op donderdag 23 mei rond 21.15 uur een stopteken omdat de man met opvallend hoge snelheid door de wijk reed. Ook droeg hij geen autogordel. De agent sprak hem aan en gaf aan dat de man voor het niet dragen van de gordel een bekeuring kreeg. De verdachte weigerde echter iedere medewerking. De agent besloot de man aan te houden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Daarop begon de man zich te verzetten en ontstond een worsteling. De man vluchtte vervolgens een woning in, het lukte de agent nog wel om pepperspray bij de verdachte in het gezicht te spuiten.

Aanhouding

Er kwamen meerdere agenten naar de woning toe om te assisteren bij de aanhouding. De man kwam uiteindelijk naar buiten en kon aangehouden worden. Hij bleek nog twee bekeuringen open te hebben staan en is ingesloten. Hij wordt verdacht van niet voldoen aan bevel of vordering en het zich verzetten bij zijn aanhouding.

Bron: Politie.nl