Bakker Groffen presenteert ‘Sex on the Beach’ puddingkoeken

BERGEN OP ZOOM – Het is een kleinere variant van de 'wereldberoemde' puddingkoek waar inmiddels generaties mee zijn opgegroeid en de smaak doet inderdaad denken aan een zomers-tropische cocktail. Ze worden op zaterdag 4 juni voor het eerst gepresenteerd aan het grote publiek. Bakker Groffen deelt ze dan onder meer uit aan de vrijwilligers en deelnemers van de festiviteiten rondom 25 jaar Bergse Plaat.

Bakker Romano Groffen zocht een mooi moment om een nieuwe koek te introduceren en vond dit toen hij in contact kwam met de organisatie van het jubileumfeest van de Bergse Plaat. Hij staat op zaterdag 4 juni toch al op de Boulevard, als mede-initiatiefnemer van Vamos a la Playa, en heeft meteen een aanbod gedaan om de vrijwilligers, optredende artiesten en anderen die bijdragen aan de feestelijkheden van een lekkernij te voorzien. Zij krijgen de nieuwe variant van de befaamde puddingkoek aangeboden van de ondernemende bakker.

Gratis proeven

Wie niet bij de organisatie betrokken is maar toch heel benieuwd is naar hoe de 'Sex on the Beach' cocktail-koek smaakt, hoeft zich geen zorgen te pakken. Ook passanten mogen proeven en, als het bevalt, kopen natuurlijk. Of deze tropische verrassing tot het vaste assortiment gaat behoren moet nog blijken. Romano: "Dat ligt aan hoe m'n klanten er op gaan reageren. Als er markt voor blijkt, blijven we ze natuurlijk maken." In de puddingkoeken zit overigens geen alcohol.