Bedrijven niet meer welkom zijn bij Bergse milieustraat, CDA voorziet problemen

BERGEN OP ZOOM – Breeduit gecommuniceerd is het niet, maar via inwoners van de gemeente ontdekte de CDA-fractie dat vanaf 1 januari bedrijven met afval niet meer terecht kunnen bij de Bergse milieustraat. Ze moeten voortaan naar Roosendaal. Een heel slecht plan, vindt raadslid Erik Verbogt.

Door inwoners is het CDA geattendeerd op het feit dat de toegangsregels voor de milieustraat van Bergen op Zoom gaan veranderen. De fractie deelt de zorgen van de mensen die dit aangaven. Als voortaan met afval naar Roosendaal gereden moet worden, zal het animo het nog netjes (betaald) in te leveren zeker niet toenemen. Mogelijk wordt de neiging het illegaal te dumpen er zelfs door versterkt en al die ritten heen en weer dragen ook bepaald niet bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en fijnstof.

Niet duurzaam

Erg duurzaam kan Verbogt de nieuwe voornemens niet noemen, terwijl dat toch tot één van de taken en verantwoordelijkheden van Saver en de gemeente hoort. Daarom vindt het CDA dat lokale bedrijven ook hier terecht moeten kunnen, al is het tegen betaling.

Het bevreemdt de fractie nogal dat de raad er helemaal niet over is geïnformeerd. Van het college willen de CDA’ers weten of die de zorgen over extra dumpingen en het milieu deelt. Ook dient het college uiteen te zetten of het om besparingen gaat die werkelijk de moeite waard zijn en of die dan worden doorberekend in een verlaging van de gemeentelijke belastingen.

Stockfoto: UnSplash / Charles Deluvio PHCA