Belg (25) ramt politiewagen tijdens wilde achtervolging

Politieagenten zetten de achtervolging in nadat ze bij de Erasmuslaan een auto met hoge snelheid 'voorbij zagen vliegen'. (Bron: Politie Zeeland-West-Brabant).

BERGEN OP ZOOM – De drie Belgen die vannacht tijdens een wilde achtervolging zijn klemgereden op de A4, zijn vermoedelijk drugskoeriers. Daarbij had de 25-jarige chauffeur geprobeerd een rijdende politiewagen te rammen en van de weg te drukken. De man uit Antwerpen en diens twee bijrijders (23 en 25) uit Brussel zitten inmiddels achter slot en grendel. Van de drugs was in de auto bij controle echter niets meer te vinden, behalve een gripzakje wiet.

Surveillerende agenten zagen in de nacht van dinsdag op woensdag tijdens hun dienst een Belgische personenauto "met hoge snelheid over de Erasmuslaan vliegen", zo meldt de politie. De agenten keerden hun auto en zagen dat de bestuurder door rood reed. Zij besloten het voertuig een stopteken te geven waarop de wagen ervandoor giing. Vervolgens zette de politie de achtervolging in. "Die ging via allerlei omwegen in het centrum van Bergen op Zoom waarbij de bestuurder van de personenauto de politieauto een paar keer probeerde te rammen als deze naast hem ging rijden." Uiteindelijk eindigde de achtervolging kort vóór twee uur uur 's nachts op de A4, waar de Belgische auto kon worden klemgereden.

Hennep gevonden

De bestuurder, een 25-jarige man uit Antwerpen, en zijn twee passagiers uit Brussel (23 en 25 jaar oud) zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel. "De bestuurder wordt verdacht van artikel 5 van de Wegenverkeerswet -het veroorzaken van gevaar op de weg- en het rijden zonder rijbewijs." In de auto werd door de agenten nog één gripzakje met hennep aangetroffen, "maar bij doorzoeking van de rest van de auto werden geen drugs meer gevonden." Het zakje hennep is vernietigd, aldus de politie. De mannen zitten nog vast en worden verhoord.