Bergen op Zoom hoeft niet mee te betalen aan organisatie Vuelta 2020

De derde wieleretappe van de Vuelta a España 2020 gaat door geheel West-Brabant, waaronder de gemeenten van de Brabantse Wal met Bergen op Zoom. (Foto: Pixabay)

De gemeente Bergen op Zoom levert geen geldelijke bijdrage aan de derde etappe van de Vuelta op 23 augustus 2020. Dat zei burgemeester Frank Petter donderdagavond op vragen van raadslid Gertjan Huismans (fractie Punt). "De enige kosten die we maken zijn voor ondersteuning, zoals het plaatsen van dranghekken." De afspraken zouden gemaakt zijn met de organisatoren van het internationale wielerevenement, beter bekend als de Ronde van Spanje. De eerste drie etappes zijn deze week bekendgemaakt bij de presentatie in Breda en daarbij werd duidelijk dat de derde etappe door Bergen op Zoom komt.

"Het is koers", zo merkte Huismans grappend op aan het einde van de raadscommissievergadering BVS (Bestuur,  Veiligheid en Samenwerking). Tijdens de rondvraag wilde hij weten hoeveel deelname aan de Vuelta a España 2020 onze gemeente gaat kosten. Want met de organisatie van de drie Nederlandse etappes, die door de provincies Utrecht en Noord-Brabant gaan, zouden miljoenen gemoeid zijn. "Bergen op Zoom draagt daaraan niets bij, we zijn slechts gastheer", aldus Petter. De derde etappe, die geheel door West-Brabant gaat, heeft een lenge van in totaal 194 kilometer. Zowel de start als finish van deze etappe zijn in Breda.