Bergenaar (61) dreigt met mes in apotheek na weigeren medicatie

Medewerksters van de Mediq-apotheek Oost zijn vanmorgen met een mes bedreigd, omdat ze een 61-jarige bezoeker weigerden medicaties te vertrekken.

BERGEN OP ZOOM – Een 61-jarige man is vanmorgen opgepakt, nadat hij medewerksters van apotheek Mediq aan de Ericalaan met een mes had bedreigd. Zij hadden geweigerd hem een bepaalde medicatie te verstrekken, zo laat de politie weten. Agenten troffen de man later die morgen in diens woning aan, hij verkeerde in een verwarde staat. De Bergenaar is aangehouden. Het mes dat hij vermoedelijk heeft gebruikt is in beslaggenomen.

Een woordvoerder van de politie Zeeland/West-Brabant kan niet zeggen of de medewerksters de man noodzakelijke medicaties zou hebben geweigerd. "Wij mogen geen mededelingen doen over het medische dossier van deze meneer", aldus de reactie. Wel was duidelijk, dat de bedreiger geen doktersvoorschrift voor de betreffende medicijnen had en er ook geen recht op heeft. Het voorval gebeurde kort vóór negen uur vanmorgen en aan de hand van de persoonsbeschrijving wisten agenten de man snel te achterhalen. De politie ging naar het woonadres van de verdachte, die inmiddels thuis bleek te zijn. Voor zover bekend is bij het voorval niemand gewond geraakt.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant