Bergenaar aangehouden in Krabbendijke na achtervolging te voet

KRABBENDIJKE – Op donderdagavond 9 januari rond 18.45 uur is een 26-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op de Noordweg in Krabbendijke. Hij heeft bij zijn arrestatie twee agenten mishandeld.

Agenten controleerden de auto waarin de man reed. Bij aanspreken roken zij de heen hennepgeur in de auto. Ze verzochten uitlevering van alle aanwezige drugs in de auto. De man moest uitstappen en hij werd gecontroleerd op aanwezigheid van drugs. Tijdens dat onderzoek zagen de agenten dat de man een pakje met vermoedelijk drugs wilde verstoppen bij de politieauto. Op dat moment zag de man kans om weg te rennen van de politiemannen.

Mishandeling

Door de aangehouden verdachte achterna te rennen en hem pootje te haken konden de dienders hem weer vastpakken. Hij verzette zich daarna zo heftig dat een van de agenten gewond raakte door trappen en duwen van de verdachte. Deze agent heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling en liep letsel op aan zijn schouder. Ook een tweede agent die betrokken was bij deze aanhouding heeft aangifte van mishandeling, hij werd tegen zijn been getrapt door de verdachte. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex en is daar in verzekering gesteld.

Het pakketje met de mogelijke drugs is even later aangetroffen door een politiehondengeleider. Dat is in beslag genomen en zal, nadat de verpakking door team Forensische Opsporing op sporen is onderzocht en de inhoud is getest en gewogen, worden vernietigd.

Onder invloed achter het stuur

Uit de speekseltest die bij de verdachte is gedaan bleek dat hij onder invloed was van cocaine, THC en (meth)amfetamine. Er kwam een GGD-arts naar het cellencomplex om bloed af te nemen bij de man. Als de uitslag hiervan bekend is worden door het OM verdere stappen tegen de man ondernomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed.

In vrijheid gesteld

Vrijdagmiddag tegen 17.00 uur is de man weer in vrijheid gesteld. Hij is gehoord over het rijden onder invloed van drugs, het mishandelen van de agenten, het plegen van wederspannigheid (verzetten bij aanhouding) en het bezit van de verdovende middelen.

Bron: Politie.nl