Bergenaren gaan op tournee met eigen show voor ondernemers

BERGEN OP ZOOM – "Of je nu een geboren ondernemer bent of er in bent gerold, zeker is dat ondernemers er vol voor gaan. Want de business moet draaien. Ondernemen is a way of life. En voor die ondernemers is er de Grote ZZP-show", melden de bedenkers van dit nieuwe theaterprogramma. Het is een Bergs inititiatief maar de première vindt plaats in Roosendaal.

Schouwburg De Kring is op 8 juli gereserveerd voor ondernemers en hun partners. Dan wordt voor het eerst de Grote ZZP-show opgevoerd. Een initiatief van Bergenaren Koen Oosterwaal en Peter van Aart. Het moet een eigenzinnige show worden waarbij artiesten uit de wereld van kleinkunst, theater, muziek en kunst hun visie geven op het ondernemerschap. “Ons doel is dat ondernemers aan het einde van de avond vol energie, inspiratie en nieuwe inzichten de zomer in gaan”, laat Koen weten.

Meer dan een avondje uit

Het idee voor de latenightshow show voor ZZP-ers ontstond een jaar geleden. De bedenkers wilden creativiteit en ondernemerschap met elkaar verbinden, om zo ondernemerschap te versterken. Het werd een latenightshow die meer moet zijn dan een avondje uit, met toongevende artiesten en interviews met inspirerende ondernemers en sprekers. Ook Hans Verbraak, de Roosendaalse wethouder Economie, schuift dan aan.

Veel interesse

De lijst aan artiesten is zorgvuldig samengesteld waarbij zowel aandacht is voor theater, muziek en kunst. Cabaretier Edo Berger is de host, die met zijn eigenzinnig presentatie en prikkelende vragen de juiste toon moet gaan zetten.De première ook een vervolg, laten de organisatoren weten: “Onze ambitie is om met de ZZP-show meerdere steden te bezoeken”. Dat is ook al gelukt. Op 12 juli staat de show in het Chassé Theater in Breda, contacten voor andere steden zijn al gelegd en het initiatief wordt her en der zeer positief ontvangen.