Stralende cliënten S&L Zorg tijdens Prokkelen 2016

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Soms tussen twee mensen, soms in een groep. En het kan overal plaatsvinden. In 2016 was de Prokkelweek van 6 tot en met zaterdag 11 juni, met hier en daar een uitloop als de planning erom vroeg. Ook een aantal mensen van S&L Zorg deed er weer aan mee, met héél veel plezier.

Donderdag 9 juni gingen maar liefst 75 cliënten van S&L Zorg op prokkelstage. Bij allerlei stageplekken waren ze te vinden; van basisscholen tot Fort Smakelijk, en van kappersschool Le Marquis tot Intratuin Halsteren en de WVS Groep. De dag werd afgesloten met een heerlijke lunch en film in het Ontmoetingscentrum op Lambertijnenhof. Hier hoorde je alleen maar enthousiaste verhalen over de ervaringen van de cliënten.

Het was dus een succesvolle prokkelstagedag, voor alle cliënten en meewerkende bedrijven. Zo'n dagje meedraaien is bedoeld als snuffelstage waarbij de cliënt en het bedrijf elkaars mogelijkheden leren kennen. Soms is er zo'n klik dat iemand vaker of zelfs vast welkom is daarna.