Bergs buitengebied voortaan ook op de digitale snelweg

Begin februari sloten de gemeenten van de Brabantse Wal en Halderberge een overeenkomst over de aanleg van een glasvezelnetwerk. Daarbij is afgesproken dat het bedrijf Glasvezel Buitenaf een deelnameonderzoek zou uitvoeren onder de inwoners van het platteland. De roze 'campagnekoe', die bij de start is onthuld, werd korte tijd later vernield door vandalisme.

BERGEN OP ZOOM – Het is vrijwel zeker dat het buitengebied van Bergen op Zoom aangesloten wordt op het glasvezelnetwerk, en daarmee toegang krijgt tot snel internet en andere dataverbindingen. Dat heeft Glasvezel Buitenaf vandaag bekendgemaakt.

Om het platteland op het netwerk aan te kunnen sluiten, is een dekkingspercentage van minimaal 50% nodig. En inmiddels is duidelijk dat méér dan de helft van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Maandag 4 juni is de deadline van de inschrijvingen, dan wordt in het Bergse stadhuis het definitieve percentage bekendgemaakt. Dit geldt overigens voor het complete buitengebied van de Brabantse Wal en Halderberge, waar Glasvezel Buitenaf het netwerk zal aansluiten.

Prestatie

Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel Buitenaf, noemt het een geweldige prestatie dat zoveel inwoners bereid zijn gevonden een abonnement af te sluiten – en daarmee het netwerk mogelijk te maken. “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede breedbandverbinding benadrukt en de inzet van gemeenten, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners weerspiegelt", zo laat hij weten. "Want wat is er veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme uit de regio komt er glasvezel.” 

On tour

Vandaag en morgen is er nog een voorlichtingscampagne 'on tour' in de regio. Daarbij worden inwoners geïnformeerd over het netwerk. "Aanmelden voor glasvezel kan nog tot 4 juni door een abonnement af te sluiten bij één van de vijf dienstaanbieders. Inwoners die na de sluitingsdatum alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro extra."