Bergse fietskoerier wil hier ‘way of life’ introduceren

BERGEN OP ZOOM – Waarom zou je wachten met het in de praktijk brengen van je goede voornemens tot het nieuwe jaar begonnen is? Bergenaar Charlie Jumelet deed het in ieder geval niet en is nog net voor de feestdagen een nieuw bedrijf gestart. Als fietskoerier wil hij een logisch én groen antwoord zijn de problematiek rondom stadsdistributie.

De logistiek en transportwereld zijn geen onbekenden voor Charlie. Hij werkt bij De Werd Distributie en blijft dat voorlopig doen, naast zijn kersverse onderneming. De website is pas online gegaan, de eerste opdrachten zijn binnen en er zijn volop gesprekken met andere geïnteresseerden: Stadvracht is een feit dus. De jonge ondernemer gebruikt er als ondertitel de tekst ‘De Bergse Fietskoerier’ voor. “Ik doe het voorlopig allemaal zelf maar hoop wel op meer”, vertelt hij. “Het past ook bij een stad van dit formaat.”

Mogelijkheden

Laat je door het woord ‘stad’ niet van de wijs brengen. Charlie wil zich zeker niet beperken tot pakjes rijden voor ondernemers in en om het centrum. Er kan veel meer, vertelt hij. Zoals medicijnen thuisbezorgen voor apotheken, of voorraad aanleveren aan winkels die hun magazijn elders hebben bijvoorbeeld.

Hij is tevens aangesloten bij het landelijke Fietskoeriers.nl, dat alleen duurzame transporten verzorgt. Per fiets of met auto’s op biobrandstoffen. Wie dus iets naar bijvoorbeeld Groningen wil verzenden, kan eveneens bij de lokale ondernemer terecht. Hij haalt het bij je op en via dat landelijke netwerk komt het waar het zijn moet. “Voor mij is de mix van dat duurzame, de flexibele werkwijze en de ‘way of life’ die er bij hoort, wat het zo mooi maakt”, aldus Jumelet. En die reacties krijgt ie ook al van z’n eerste klanten. Het lijkt erop dat Bergen op Zoom inderdaad klaar was voor deze vorm van distributie.

Eigen aanpak

Charlie kwam met deze vorm van bezorging in aanraking toen hij zelf eens wat thuisbezorgd kreeg. “Dat kwam via een bezorger van Fietskoeriers.nl en ik raakte geïnteresseerd in hun verhaal. Ben me er in gaan verdiepen en vond het wel iets voor mezelf. Omdat er in Bergen op Zoom nog niet zoiets is, zag ik ook serieuze kansen. Naast dat landelijke netwerk kun je namelijk helemaal op je eigen wijze aanvullende diensten aanbieden, onder je eigen naam en op een wijze die past bij jezelf en de lokale markt. Zo kan ik klein beginnen maar wél met het idee dat er groeimogelijkheden zijn. Natuurlijk hoop ik dat er over een tijdje meerdere Stadvracht-fietsen door Bergen op Zoom rijden.”

Meer weten over zijn bedrijf en de mogelijkheden? Kijk eens op zijn website.