Bergse vestiging Sprintphoto plots gesloten

BERGEN OP ZOOM – Het kwam uit het niets, zo lijkt het. Maandag bleek ineens dat Sprintphoto gesloten is en ook niet meer open gaat. Het heeft er alle schijn van dat de plotse sluiting ook voor het personeel een verrassing was.

Reageren wil de directie van het bedrijf vooralsnog niet. Op de website is de Bergse vestiging inmiddels ook verwijderd. 'Pagina niet gevonden', is de boodschap voor wie er naar zoekt. Er staan alleen nog de adressen op in Terneuzen, Vlissingen en Etten-Leur. Naar die laatste wordt met een telefoonnummer verwezen, op een briefje aan het raam, waarschijnlijk voor klanten die nog met vragen zitten. Op vragen over de plotse sluiting wordt niet ingegaan.

Uit reacties op social media valt op te maken dat het een grote maar vooral onaangename verrassing was. Klanten die er vorige week nog binnen waren, kregen op geen enkele wijze de indruk dat het ineens klaar zou zijn. Zelfs niet als ze het over deze week terugkomen hadden. De sluiting doet een terugkerende discussie weer eens oplaaien: In hoeverre zijn we met z'n allen schuldig aan het verdwijnen van detailhandel, omdat we massaal online bestellen?