Bestrating en ‘jubileum-tegels’ dweilbands beschadigd

BERGEN OP ZOOM – Wat er is gebeurd blijft vooralsnog een mysterie. Feit is wel dat de bestrating en de 'jubileum-tegels' van Bergse dweilbands flink beschadigd zijn. In een cirkelvormige beweging, alsof er met roterende schuurmachines overheen is gegaan.

Op de hoek van de Kaai en de Dubbelstraat, rondom het kunstwerk voor de Bergse bouwers, leggen jubilerende dweilbandjes al jaren natuurstenen tegels ter herinnering aan die feestelijke mijlpalen. Die herinneringen liggen er voorlopig iets minder feestelijk bij.

Wat er is gebeurd in op dit moment nog onduidelijk. Zowel de bestrating als de desbetreffende stenen zijn flink bekrast, zo te zien door een roterende beweging. Het oogt alsof  er een veeg- of schuurmachine met veel te harde borstels over de stoepen en de daar gelegde tegels is gegaan. Veel is kapot geschuurd en zo op het zicht niet te herstellen, hoogstens te vervangen. Navraag bij de gemeente leidde nog niet tot antwoorden. Het was er niet bekend. Voorlichter Erwin Stander liet weten dat men uit gaat zoeken of is te achterhalen wat er gebeurd kan zijn en wat er nog aan te doen is.