Bestuurder stijf van de drugs uit auto geplukt

BERGEN OP ZOOM / KRABBENDIJKE – Afgelopen nacht is een 35-jarige man uit het Belgische Hove aangehouden langs de A58 nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed van drugs.

Na een melding over vreemd rijgedrag op de A58 nabij Krabbendijke wordt een eenheid er op uitgestuurd. Agenten zien als snel een voertuig rijden dat met wisselende snelheid (tussen de 40 en 110 km/u) twee rijbanen nodig heeft om vooruit te komen. Voor de veiligheid gaat de politieauto achter de verdachte rijden. Optische- en geluidssignalen en een stopteken worden aangezet om de aandacht van de bestuurder te trekken. Deze is kennelijk zo in zichzelf gekeerd dat alle aandachtrekkerij aan hem voorbij gaat.

In de war

Voor de veiligheid gaat de politieauto midden op de rijbaan rijden zodat achteropkomend verkeer niet kan passeren. Voor knooppunt De Markiezaten, ter hoogte van het Boerhaaveplein (bij Bravis), rijdt de verdachte zijn auto tot in de assen vast in de berm. Daar wordt de man uit zijn voertuig geholpen. Deze is drijfnat van het zweet en zichtbaar in de war. Er komt geen zinnig woord uit. Een speekseltest slaat positief aan op cocaïne en THC (wiet). Gezien zijn toestand wordt een ambulance opgeroepen die de man voor onderzoek naar het ziekenhuis brengt.

Hennep en cocaïne

In het ziekenhuis rollen twee zakken met gedroogde hennep en twee kleine gripzakjes met cocaïne uit zijn jaszak. De drugs zijn in beslag genomen. Na bloedafname voor een nauwkeurige alcohol- en drugstest is de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast.

Bron: Politie.nl