Bieb zet deel van de boedel op Marktplaats

BERGEN OP ZOOM – De Bergse vestiging van Bibliotheek Het Markiezaat is met een interne verhuizing bezig. Het deel van het gebouw aan de achterzijde van de Franse Tuin van Het Markiezenhof wordt leeg gehaald. Dit krijgt een nieuwe bestemming. Wat dat wordt moet nog gaan blijken, waarschijnlijk wordt het weer meer onderdeel van het stadspaleis.

Hoe dan ook, de bieb is er weg en heeft spullen over. Die worden nu via Marktplaats te koop aangeboden. Op Facebook valt te lezen: "Stapje voor stapje schuiven wij onze collectie door, zodat uiteindelijk de achterste ruimte vrijkomt voor een nieuwe functie. Hierdoor zijn een aantal meubelen overbodig geworden, maar zijn ze nog in zeer goede staat. Neem maar een kijkje, misschien hebben wij wel de tijdschriftenkast waar je al jaren naar op zoek bent." Dus zoek je nog een een verrijdbare boeken-, DVD- of tijdschriftenkast? Of zelfs een uit de kluiten gewassen infobalie. Dan is dit je kans.

UPDATE: Volgens Pascale van Zuilen, manager Programmering bij Bibliotheek Het Markiezaat, is er geen sprake van dat de bieb dit deel van Het Markiezenhof verlaat: "We hebben een huurcontract met de gemeente dat nog jaren loopt. We gaan er wel een andere invulling aan geven en een Verhalenkamer inrichten." Daarover wordt later dit jaar meer bekend gemaakt.