Binnenstadslab-nieuws: Yanouk en Koen hebben zin in Bergen op Zoom

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Een lunchroom, waar je ook kunt ontbijten en later op de middag terecht kunt voor iets lekkers. Dat is in een notendop Bagels & Beans, en voortaan heeft de Bergse binnenstad er ook één. Ondernemerspaar Yanouk Bouter en Koen van Bijsterveldt komt er speciaal hier voor wonen, ze zijn helemaal verknocht geraakt aan ons centrum en de Bergenaren.

Yanouk komt uit Barendrecht en haar vriend Koen uit Hoofddorp. Ze hebben anderhalf jaar een eigen ijssalon gehad in Amsterdam-Zuid maar vonden het er te druk en massaal. “We voelen ons gewoon meer thuis in een kleinere stad”, klinkt het bijna in koor. Ook was het contact met bezoekers er maar vluchtig en weinig persoonlijk. De formule van Bagels & Beans past veel beter bij hen. Onderdeel daarvan is namelijk véél persoonlijke aandacht voor gasten. “En natuurlijk staan we helemaal achter de producten die we hier aanbieden”, vertelt Koen.

Verliefd

Voor het avontuur met de ijssalon werkten ze beiden ook al bij Bagels & Beans, dus ze kennen het bedrijf en de producten al vrij lang en goed. Het Amsterdamse avontuur leerde ze dat ze naar een ander soort omgeving op zoek moesten voor het zelfstandig ondernemerschap. “We hebben op een kaart van Nederland gekeken waar de franchiseketen kansen zag en één ervan was hier. We zijn in meerdere steden gaan kijken maar op Bergen op Zoom en dit pand waren we meteen verliefd.” Inmiddels is de woningjacht geopend, Koen en Yanouk willen zo snel mogelijk hier komen wonen. En niet alleen omdat het praktisch is, ze vinden de stad ook echt gezellig.

Welkom

Al bij het verbouwen en inrichten van hun nieuwe zaak merkten de jonge ondernemers dat ze echt welkom zijn. “We kregen eigenlijk meteen veel positieve reacties. Soms van mensen die nieuwsgierig waren naar wat er kwam maar ook van fans van het concept, die blij zijn dat hier een Bagels & Beans is te vinden voortaan. We hebben daarnaast al geflyerd en kregen alleen maar positieve reacties.” Het voelt als een warm bad, vinden ze allebei.

Bergse bagels

Leuk is ook dat de formule ondernemers de ruimte biedt om op lokale zaken in te spelen. Koen: “We gaan dus ook zeker bagels verkopen die met de drie A’s te maken hebben. Binnenkort al komt er één met tonijnsalade en ansjovis op de kaart en in het voorjaar willen we ook die andere A’s erbij halen.” Yanouk vult aan: Dat is zo mooi aan Bagels & Beans. Je weet dat er een succesvolle formule achter je staat maar krijgt ook de kans er een eigen draai aan te geven. We hebben er super veel zin in!”

Ze zijn woensdagochtend 19 december open gegaan, dus wie nieuwsgierig is kan vanaf nu komen ervaren hoe deze twee super enthousiaste ondernemers Bergen op Zoom in hun hart hebben gesloten.

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.